Międzynarodowa Klasyfikacja Chorób i Problemów Zdrowotnych ICD-10
  • ICD-10
  • ICD-9
  • Leki
  1. ICD-10
  2. S00-T98
  3. T51-T65
  4. T62
  5. T62.1

T62.1 Spożycie jagód

EN: Ingested berries
Kategorie nadrzędne:
  • S00-T98 Rozdział XIX - Urazy, zatrucia i inne określone skutki działania czynników zewnętrznych
    • T51-T65 Toksyczne skutki działania substancji zazwyczaj niestosowanych w celach leczniczych
      • T62 Toksyczne skutki działania innych szkodliwych substancji spożytych jako pokarm
Powiązane kody:
  • T62.0 Spożycie grzybów
    EN: Ingested mushrooms
  • Y57.3 Środki zmniejszające spożycie alkoholu
    EN: Alcohol deterrents
  • T62.2 Spożycie innych części rośliny (roślin)
    EN: Other ingested (parts of) plant(s)
  • T61.8 Toksyczne skutki spożycia innych produktów morza
    EN: Toxic effect of other seafoods
  • T61.9 Toksyczne skutki spożycia nieokreślonych produktów morza
    EN: Toxic effect of unspecified seafood
  • T62.9 Spożycie szkodliwej substancji jako pokarmu, nieokreślonej
    EN: Noxious substance eaten as food, unspecified
  • T62.8 Spożycie innych określonych substancji szkodliwych jako pokarmu
    EN: Other specified noxious substances eaten as food
  • L27.2 Zapalenie skóry wywołane przez spożyte pokarmy
    EN: Dermatitis due to ingested food
  • T61 Toksyczne skutki działania szkodliwych substancji spożytych w postaci produktów morza
    EN: Toxic effect of noxious substances eaten as seafood
Dane zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny i nie mogą zastąpić kontaktu ze specjalistą. Jako autorzy serwisu dokładamy starań, aby prezentować rzetelne informacje. Nie ponosimy odpowiedzialności za błędne lub nieaktualne dane.
  • Prawa autorskie, licencja
  • Polityka prywatności
  • Kontakt
Copyright © 2025 by Medyczny