T62.0 Spożycie grzybów
EN: Ingested mushrooms
Kategorie nadrzędne:
Powiązane kody:
- T62.1 Spożycie jagódEN: Ingested berries
- Y57.3 Środki zmniejszające spożycie alkoholuEN: Alcohol deterrents
- T62.2 Spożycie innych części rośliny (roślin)EN: Other ingested (parts of) plant(s)
- T61.8 Toksyczne skutki spożycia innych produktów morzaEN: Toxic effect of other seafoods
- T61.9 Toksyczne skutki spożycia nieokreślonych produktów morzaEN: Toxic effect of unspecified seafood
- T62.9 Spożycie szkodliwej substancji jako pokarmu, nieokreślonejEN: Noxious substance eaten as food, unspecified
- T62.8 Spożycie innych określonych substancji szkodliwych jako pokarmuEN: Other specified noxious substances eaten as food
- J67.5 Płuco pracujących przy przerobie grzybówEN: Mushroom-worker's lung
- L27.2 Zapalenie skóry wywołane przez spożyte pokarmyEN: Dermatitis due to ingested food
- T61 Toksyczne skutki działania szkodliwych substancji spożytych w postaci produktów morzaEN: Toxic effect of noxious substances eaten as seafood
- B48.7 Grzybice oportunistyczneEN: Opportunistic mycoses
-
Grzybice wywołane przez grzyby o niskiej zjadliwości, które mogą powodować zakażenie tylko w sprzyjających sytuacjach, takich jak: wyniszczająca choroba, stosowanie leków immunosupresyjnych lub innych leków, a także radioterapia. Większość z tych grzybów
EN: Mycoses caused by fungi of low virulence that can establish an infection only as a consequence of factors such as the presence of debilitating disease or the administration of immunosuppressive and other therapeutic agents or radiation therapy. Most of th
-
Grzybice wywołane przez grzyby o niskiej zjadliwości, które mogą powodować zakażenie tylko w sprzyjających sytuacjach, takich jak: wyniszczająca choroba, stosowanie leków immunosupresyjnych lub innych leków, a także radioterapia. Większość z tych grzybów