T52.0 Produkty przerobu ropy naftowej
EN: Petroleum products
Kategorie nadrzędne:
Podkategorie:
-
Benzyna
EN: Gasoline [petrol]
-
Olej parafinowy
EN: Kerosine [paraffin oil]
-
Parafina
EN: Paraffin wax
-
Produkty przerobu ropy naftowej:
EN: Petroleum:
-
eter
EN: ether
-
nafta
EN: naphtha
-
spirytus
EN: spirits
-
eter
Powiązane kody:
- Y43.2 Naturalne produkty przeciwnowotworoweEN: Antineoplastic natural products
- J67.5 Płuco pracujących przy przerobie grzybówEN: Mushroom-worker's lung
- J67.1 BagasozaEN: Bagassosis
-
Bagasoza:
EN: Bagasse:
-
choroba pracujących przy przerobie trzciny cukrowej
EN: disease
-
zapalenie płuc pracujących przy przerobie trzciny cukrowej
EN: pneumonitis
-
choroba pracujących przy przerobie trzciny cukrowej
-
Bagasoza:
- Y44.6 Naturalna krew i produkty krwiopochodneEN: Natural blood and blood products
- T45.8 Zatrucie innymi środkami działającymi głównie ogólnoustrojowo i na składniki krwiEN: Other primarily systemic and haematological agents
-
Zatrucie preparatami wątrobowymi i innymi środkami przeciwanemicznymi
EN: Liver preparations and other antianaemic agents
-
Zatrucie naturalną krwią i produktami krwiopochodnymi
EN: Natural blood and blood products
-
Zatrucie preparatami osoczozastępczymi
EN: Plasma substitute
-
Zatrucie preparatami wątrobowymi i innymi środkami przeciwanemicznymi
- T61.8 Toksyczne skutki spożycia innych produktów morzaEN: Toxic effect of other seafoods
- T61.9 Toksyczne skutki spożycia nieokreślonych produktów morzaEN: Toxic effect of unspecified seafood
- L25.4 Nieokreślone zapalenie skóry wywołane przez kontakt produktów spożywczych ze skórąEN: Unspecified contact dermatitis due to food in contact with skin
- T61 Toksyczne skutki działania szkodliwych substancji spożytych w postaci produktów morzaEN: Toxic effect of noxious substances eaten as seafood
- T64 Toksyczne skutki działania aflatoksyny i innych mykotoksyn w produktach spożywczychEN: Toxic effect of aflatoxin and other mycotoxin food contaminants
- L24.6 Kontaktowe zapalenie skóry z podrażnienia wywołane przez kontakt produktów spożywczych ze skórąEN: Irritant contact dermatitis due to food in contact with skin